Tabăra de vară :"Copiii inimi curate" ediția I

Viața parohiei Septembrie 3, 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan, în perioada 8-15 august 2016 în parohia Dragalina din Protopopiatul Botoșani s-a desfășurat prima ediție a taberei de vară "Copiii inimi curate". Pe parcursul întregii săptămâni tinerii au participat la Sfânta Liturghie, la care alături de părintele paroh Florin Purice au slujit pe rând și câte un preot invitat. Astfel au luat parte la bucuria rugăciunii împreună cu tinerii și PC. Pr.  Vasile Borcilă-Iftimescu de la parohia Dona Răuseni, PC. Pr. Claudiu Ciobanu de la parohia Vâlcelele Vlădeni, PC. Pr. Valentin Cîrlan de la parohia Murguța, PC Pr. Ioan Apetri de la parohia Tudor Vladimirescu și PC. Pr. Bogdan - Ioan Anistoroaie de la parohia Stejari Țigănași.

După Sfânta Liturghie tinerii au luat micul dejun, la casa parohială, urmând ca apoi să participe pe grupe la atelierele de lucru alături de doamna preoteasă Cătălina Purice, doamna educatoarea Daniela Satcău și alți invitați. Astfel în prima zi copiii și-au descoperit prin joc aptitudinile și calitățile personale alături de domnișoara psiholog Petronela Năstase. Pentru a ști cum să le vină în ajutor persoanelor cu probleme de vorbire sau auz, domniloara pshiholog care profesează și ca logoped i-a învățat pe cei mici limbajul mimico-gestual. Bucuria a fost mai mare atunci când în mijlocul lor au poposit clovnii de la "Grupul Zâmbetul nostru". În ziua dedicată micilor bucătari, copiii au învățat alături de doamna preoteasă cum să își pregătească dulciuri de post. Introducerea în tainele muzicii psaltice a fost posibilă cu sprijinul tânărului teolog Ilie Plugariu. Atelierul de modelaj din Fimo i-a ajutat pe copii să-şi facă obiecte ce le va aduce aminte de clipele plăcute din tabără.

Pentru că în zilele de  tabără tinerii au primit mâncare de post, pe lângă faptul că au putut descoperi ușurința de a se abține de la mâncărurile de dulce, s-au pregătit ca la finalul taberei să se bucure de primirea Sfintei Împărtășanii. Consecvența paricipanților a fost răsplătită cu un premiu acordat în cardul unei tombole, a cărei extragere a avut loc chiar în fața focului de tabără. Eforturile copiilor din zilele de tabără au fost răsplătie cu o porție de grătar și de mămăligă cu brânză și smântână.

Mulțumim Bunului Dunmezeu pentru toate binefacerile de care ne-a învrednicit și Îl rugăm ca și pe viitor să ne dăruiască sprijin în a face o tradiție în satul nostru, din activitățile organizate de noi pentru prima dată.          

Pr. Purice Florin